Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:11:38 GMT

چرا مردم به دنبال سودهای آنی در اقتصاد کشور هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۰۳۳۵

چرا مردم به دنبال سودهای آنی در اقتصاد کشور هستند؟

ایسنا/اصفهان یک استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه به دلیل شرایط اقتصادی فعلی و نوسانات شدید قیمت ها، همه به دنبال سودهای آنی هستیم، گفت: امروز مردم به دلیل ترس از کاهش ارزش ریال و کاهش قدرت خریدشان به دنبال تبدیل دارایی های خود هستند که به دنبال آن تقاضای کاذب در خرید در کشور ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش مرکز آمار ایران در گزارشی از افزایش ۱۹ تا ۳۵ میلیون تومانی هزینه‌های خانوار ایرانی طی پنج سال خبر داد، هم‌چنین براساس این گزارش اعلام شد که هزینه خانوارها از سال ۹۴ تا ۹۹ رشد ۳ برابری داشت و هزینه سالانه خانوار شهری در سال گذشته ۳۱ درصد و هزینه خانوار روستایی ۳۰ درصد رشد داشته است.

گزارش پنج ساله مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، نرخ هزینه‌های سالانه یک خانوار ایرانی در طول پنج سال، افزایش چشم‌گیری داشته که ناشی از تغییرات در مناسبات اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی در طول این مدت همچون خروج ایالات متحده از برجام و شیوع پاندمی کرونا در جهان و آغاز تکانه‌های اقتصادی در ایران که از عواقب آن می‌توان به رشد نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی و رکود تورمی اشاره کرد که تاثیر خود را بر درآمد و هزینه خانوار ایرانی گذاشته است.

به اعتقاد کارشناسان اگرچه روند افزایشی هزینه های سالانه خانوارهای ایرانی همچنان ادامه داد، اما دولت سیزدهم باید برای متوقف کردن روند افزایشی هزینه خانوار ایرانی از سال ۱۴۰۰ به بعد برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان درباره تاثیر افزایش هزینه های خانوار بر اقتصاد کشور به ایسنا، توضیح داد: تورم همواره به عنوان شاخصی منفی در اقتصاد در نظر گرفته می شود و زمانی که پدیده تورم را در نظر می گیریم، به معنای افزایش مداوم و افسارگسیخته قیمت ها است.

کمیل طیبی افزود: همواره افسارگسیختگی نرخ تورم (دوره به دوره، نقطه به نقطه و یا سال به سال) به دلیل افزایش قیمت ها وجود دارد و در این شرایط ابتدا انتظارات تورمی در جامعه ایجاد می شود، به این معنا که این ذهنیت در مردم و فعال اقتصادی ایجاد شده که همواره قیمت ها دستخوش تغییرات می شود، بنابراین بهتر است تقاضا و حتی مصارفی که مورد نیاز نبوده و مربوط به آینده است را جلو بیندازند، چراکه در آینده انتظار افزایش قیمت ها وجود دارد که این موجب کاهش قدرت خرید می شود.

وی با تاکید بر اینکه شکل گیری این انتظارات موجب انحراف منابع در اقتصاد می شود، اظهار کرد: در این شرایط در تولید و صنعت منابع لازم برای تقویت خط تولید در نظر گرفته نمی شود و ممکن است یک بنگاه صنعتی با توقف خط تولید خود، منابع مالی اش را صرف اموری همچون خرید و فروش اموال و بعضا ورود به حوزه دلالی کند که این شرایط در اقتصاد ایران شدت گرفته است.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان هم‌چنین توضیح داد: انحراف منابع در اقتصاد به این معناست که رفاه شهروند و خانوار تحت تاثیر قرار می گیرد، چراکه ظرفیت اسمی تولید و صنعت به کار نمی افتد و در این شرایط با کاهش تولید مواجه می شویم که با برهم خوردن این شرایط و ایجاد نقدینگی کاذب شاهد کاهش قدرت خرید مردم می شویم.

وی با اشاره به افرادی که قدرت مانور در اقتصاد ایران ندارند، گفت: دهک های پایین جامعه، کارگران، کارمندان، حقوق بگیران، مستمری بگیران در این شرایط روز به روز قدرت خریدشان کاهش می یابد.

طیبی با تاکید بر این‌که به دلیل شرایط اقتصادی امروز و نوسانات شدید قیمت ها، همه به دنبال سودهای آنی هستیم، تصریح کرد: امروز مردم از کاهش ارزش ریال ترس دارند و از سوی دیگر قدرت خریدشان کاهش یافته است، از سوی دیگر ارزش برابری ریال در برابر ارزهای خارجی روز به روز در حال کاهش است که مردم به دلیل ترس از افت این ارزش به دنبال تبدیل دارایی های خود هستند که به دنبال آن تقاضای کاذب می شود.

وی گفت: چارچوب و ارکان اقتصادی کشور، صنعت، خانوار، بازار کار و حوزه سرمایه گذاری و تجارت از مزمن بودن تورم آسیب دیده اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اقتصاد ایران نرخ تورم قدرت خرید ارزش پول ملی نقدينگي خانوار ایرانی هزینه خانوار قدرت خرید قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۰۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آصفی: دیگر هیچ عرصه بین‌المللی نیست كه رژیم صهیونیستی لطمه ویرانگری در آن نخورده باشد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در یک گفتگوی رادیویی درباره وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی اظهار كرد: طوفان الاقصی اقتصاد اسرائیل را ویران كرد در كنار ویرانه‌های دیگری كه برای رژیم صهیونیستی به وجود آورد.

آصفی افزود: رژیم صهیونیستی به لحاظ سیاسی، امنیتی، نظامی و اجتماعی و افكار عمومی لطمات زیادی دیده و امروز هیچ عرصه‌ای نیست كه رژیم صهیونیستی لطمه ویرانگری در آن نخورده باشد.

او با اذعان اینكه اهمیت اقتصاد اسرائیل كمتر از سایر ابعاد نیست گفت: این جنگ یك سری هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم داشت كه هزینه مستقیم آن بین ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود و این در حالی است كه بودجه جنگ رژیم صهیونیستی خیلی كمتر از این‌ها یعنی حدود ۲۴ میلیارد دلار است.

آصفی اظهار كرد: آمریكا همیشه تلاش داشت بگوید رژیم صهیونیستی به عنوان تنها رژیم دموكرات در منطقه بالاترین امنیت و عالی‌ترین شرایط اقتصادی را دارد كه تا قبل از این اتفاقات، رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی ۶,۵ درصد بود اما امروز به ۳ برابر كاهش پیدا كرده و به نزدیك ۲ درصد رسیده است.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه اضافه كرد: مهاجرت‌های معكوس و خالی شدن شهرك‌ها و معطل ماندن اقتصاد ممتاز رژیم صهیونیستی از نظر فناوری و دانش‌بنیان‌ها همگی باعث شده كه دید بین‌المللی نسبت به این رژیم عوض شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آصفی: دیگر هیچ عرصه بین‌المللی نیست كه رژیم صهیونیستی لطمه ویرانگری در آن نخورده باشد
  • فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است
  • آمادگی زیمباوه برای استفاده از توانمندی‌های فناوری ایران
  • نتایج مشارکت مردم در اقتصاد دانش‌بنیان چیست؟
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • هزینه‌ ساخت برج ایفل را مردم کدام کشور پرداختند؟
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت